Holmgatan 32
791 71 Falun
+46 (0) 23-79 45 30
hejup@unitedpower.se

5 tips på hur du skapar slagkraftiga inlägg på Instagram

Visste du att vi kommer ihåg ca 80% av det vi ser, men bara 20% av det vi läser? Bara det gör ju att man förstår varför fler och fler söker sig till Instagram, såväl privatpersoner som företag. Instagram har sedan start lockat till sig 500 miljoner aktiva konton per dag worldwide. Här i Sverige enligt rapporten Svenskarna & Internet så är det ca 53% av vår uppkopplade befolkning som använder Instagram och hela 31% gör det dagligen.
Som företagare är det alltså ett väldigt tacksamt medie för att nå ut till sina kunder och enligt Instagrams egen statistik så idag är det redan ca 80% av användarna som följer minst ett företag.

Marknadsföring idag bygger mycket på identitet, konsumenten vill tillhöra något och att då som företag visa upp sina produkter i olika relevanta sammanhang kan hjälpa till att förstärka varumärkets identitet. Samtidigt är det ett bra sätt att knyta an en mer personlig relation till dina kunder igenom tex ”behind the scenes” bilder och filmer.

5 snabba tips om hur man använder Instagram effektivt:

  • Lägg ut väl genomtänkta bilder som säger något om verksamheten, med god kvalité
  • 38% av de bilder med ansikten på får fler likes än de som saknar ansikten
  • ”Lägg till plats” – Genom att visa var företaget finns så blir ni även sökbara på platsen och fler kan hitta er
  • Emojis kan vara ett sätt att göra kommunikationen roligare och förstärka ditt budskap 😊
  • Kolla upp vilka # som är relevanta för ert företag och gör en lista på dem, använd dem sedan i olika uppsättningar i era inlägg. Ha dock inte för många # i samma inlägg, kring 10 är lagom och flytta ner dem en bit i texten.

Haka på trenden du också – Men har du inte tiden eller kunskapen så finns vi här för att hjälpa dig! Vi har lösningar i alla storlekar, både kortsiktiga som mer långsiktiga!

Du vet att ni kan bli bättre. Det är väl därför du är här? Ta hjälp av oss, allt vi gör blir ju så himla fint!