Holmgatan 32
791 71 Falun
+46 (0) 23-79 45 30
hejup@unitedpower.se

Är det värt lägga tid, pengar och engagemang på att fotografera egna bilder?

”Det är ju både enkelt och billigt att köpa bilder från Shutterstock och andra bildbanker”. Så resonerar i alla fall flera av våra kunder. Men vi resonerar lite annorlunda. Såklart. För det gör man ju ofta som reklambyrå. Enkelt och billigt i all ära, men det finns flera starka skäl till att du som företagare bör fundera på om du kanske borde investera i en egen bildbank.

Ur ett varumärkesperspektiv
De bilder du använder representerar ditt företag. Dessa speglar ditt företag och de känslor, budskap eller den informationen du vill förmedla och det är detta som dina kunder kommer förknippa ditt varumärke med. Det är genom en bild som du fångar kundens uppmärksamhet och det är genom den som du bygger kundens förtroende gentemot dig. Om du köper bilder så får du rättigheterna till att använda bilderna, men det kan även flera andra få. Det vore rätt trist om samma bild som du använder återfinns på en massa andra sidor och för en massa andra varumärken. Det kan även vara svårt att hitta just den bilden som stämmer in på den känslan och det budskapet som du vill förmedla. Många glömmer bort att det även att tid att leta efter rätt bilder.

Tre tips till lyckade bilder!

1. Om bildval. Är kopplingen till det du vill förmedla tydlig? Och riktar sig bilden mot din målgrupp? Skapar bilden en känsla hos din kund? Förstår kunden ditt budskap? Allt detta tänker en fotograf igenom innan hen börjar fota.

2. Det spelar roll vem som fotograferar Det är inte utrustningen som gör bilden, det är fotografen. Tekniska detaljer såsom hur fotot tas (ljus, vinkel, skärpa) är lika viktig som att fånga en känsla och hur man beskär och retuscherar en bild i efterhand. Innan du anlitar en fotograf, se till så att hen förstår vad du vill förmedla och vad ditt behov är.

3. Desto mer digitalt ditt företag blir, desto större mängd av bilder kommer du behöva. Det krävs bilder på hemsidan men framförallt på de sociala medierna som du befinner dig på och i nyhetsbrev.g

Så, hur går man tillväga om man vill börja bygga sin egen bildbank?
Jo, först tar du ett beslut om du vill fotografera själv eller anlita en fotograf. Vill du göra det senare kan vi tipsa om Jocke som är vår AD. Här kan du se bilder han tagit genom åren. Oavsett vad du behöver, känn dig alltid fri att kontakta Jessica för att få veta mer.

Du vet att ni kan bli bättre. Det är väl därför du är här? Ta hjälp av oss, allt vi gör blir ju så himla fint!