Holmgatan 32
791 71 Falun
+46 (0) 23-79 45 30
hejup@unitedpower.se

Instagram-trender 2020: Äkthet blir viktigare än någonsin

Tidigare har vi sett mängder av redigerade och perfekta bilder på Instagram, men att bara ha ett snyggt flöde räcker inte längre för att bli framgångsrik. Om 2019 var året då varumärken började dela med sig av personligare berättelser på Instagram, är 2020 året då både bild och text blir mer autentiskt. Dina följare vill veta mer om vad ditt varumärke står för och därför är det viktigt med en stark röst. Ut med det perfekta, och in med det äkta.

2020 handlar om att ge dina följare innehåll som de kan relatera till. Perfect is boring. Ingen kan relatera till det. Det är dags att satsa på Storytelling, längre texter och visa vad som händer bakom kulisserna. Det är inte längre nödvändigt att alltid lägga på ett filter eller redigera bilderna så noga. Givetvis kan snygga bilder fortfarande uppskattas och du behöver inte skriva långa texter varje gång – det viktiga är balans och vilket budskap du vill förmedla. Även om detta förutses bli en trend 2020, är det framför allt en del av en generell skiftning till ett mer autentiskt klimat på Instagram, som nog kommer hålla i sig.

Så.. Vad kan du dra för nytta utav denna vetskap? Jo, när dina följare spenderar längre tid på att läsa och kommentera dina personliga inlägg, ger det dig fördelar vad gäller algoritmen. Något annat som algoritmen värdesätter, och som många inte utnyttjar, handlar om att ju fler gånger ditt inlägg sparas av andra, desto mer ökar chansen att ditt inlägg hamnar högre upp i folks flöden eller på “explore-sidan!”

Hur applicerar du denna trend på din Sociala medier-strategi? Här får du 4 tips för att komma igång:

  1. Fånga spontana ögonblick! Var redo med kameran och bunkra upp med autentiska bilder som du kan använda i dina sociala kanaler. 
  2.  Istället för att ta en snygg bild och sedan komma på en passande text – pröva att först tänka ut vad du vill säga i ditt inlägg, och därefter välja en bild som passar ditt budskap. 
  3. Passa på att skriva alla veckans inlägg när du har ett kreativt flow. Testa gärna att skriva inläggen via en dator för bättre överblick. Läs mer om hur du publicerar inlägg på Instagram från en dator. 
  4. Dela gärna tips eller mindre guider i dina inlägg – det engagerar och ger mening till dina följare. Glöm inte att lägga till en CTA om att de ska “spara” ditt inlägg för framtiden!

 

För fler tips och idéer: Följ oss på vår Instagram här. Där lägger vi emellanåt upp tips och trix specifikt för just Instagram Stories.

Vill du bli bättre på Sociala medier? Kanske behöver ditt företag en strategi, en inspirerande workshop eller utbildning. Vi kan hjälpa er med detta! Läs mer om våra tjänster inom Sociala medier eller hör av dig direkt till Jessica eller Klara.

Läs mer om hur du blir bäst på Instagram Stories 

Läs mer om videolängd och bildstorlek på sociala medier. 

Läs mer om annonsering på sociala medier.

Du vet att ni kan bli bättre. Det är väl därför du är här? Ta hjälp av oss, allt vi gör blir ju så himla fint!