Smaka på det: The Fox and the grapes. Ett rött ekovin… mycket fruktigt! Med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsb… Äh, ni hör ju vilket pangvin det är, precis som designen av PET-flaskan!

Hit skulle vi

Vinia kom till oss med det smakfulla uppdraget att ta fram designen på flaskan och storytellingen om det nya ekovinet The fox and the grapes, som skulle lanseras i Systembolagets fasta sortiment.

Så här gjorde vi

Foxy utseende var naturligtvis en självklarhet, men önskemålet om ett stycke storytelling var till en början ett huvudbry. Det vill säga: tills vi kom till insikt om att ett bättre tillfälle att damma av den gamla fabeln om räven och druvorna av Aisopos, väl aldrig hade sett dagens ljus.

Så här blev det

“Efter några språng mot druvklasen stannade räven upp för att hämta andan.
Ingenting som är värt att ha är lätt att nå tänkte han.” 

Du känner igen dig, “surt sa räven” och så vidare? Men vi stannade inte där…

“Därpå slank han in i skuggan och överlade med sig själv om nästa steg. En balansakt med ett välavvägt tasstryck på vinrankan var vad han såg framför sig. När solen sakta gick ned vid horisonten hade räven med lika portion list och målmedvetenhet lyckats. Och de djupblå druvorna smakade ljuvligt.”

Vi tog oss förstås friheten att ge fabeln ett lyckligt slut. Precis som druvor som pressas till vin ju får ett! Slutet gott, allting jättegott.