Holmgatan 32
791 71 Falun
+46 (0) 23-79 45 30
hejup@unitedpower.se

Praktisera hos UP

Vi bryr oss egentligen inte om din historia. Vi vill veta vart du vill! Det är ditt mindset och passion som vi är intresserade av. Vi erbjuder en vänskaplig introduktion, du blir snabbt insatt i vårt dagliga arbete och får bidra med dina ideér. Du kommer få uppgifter du klarar av och kommer att lära dig otroligt mycket på kort tid. Var beredd att öppna hjärnan och hoppa på tåget!Vad gör du idag?

  • Du kanske pluggar ekonomi/kommunikation med marknadsföring som fokusområde och drömmer om ett omväxlande jobb där du får prata med kunder och utveckla ideér.
  • Du kanske varken har pluggat eller jobbat i branschen, men gör snygga grejer i photoshop eller wordpress för skoj skull, gör egna filmer, eller är aktiv i sociala medier och gillar bra annonsering.
  • Du kanske är grym på att googla och hitta den information du behöver för att lära dig nya saker, eller redan idag ser dig som en content creator med med ett strategiskt sinne och vill ta dig vidare.


Kort om United Power

  • United Power med kontor i Falun är en byrå som kombinerar traditionell marknadsföring med marknadsstrategier, koncept och grafiska profiler med den digitala marknadsföringens potential.
  • Vi går inte ut med att vi har fria arbetstider, eller att vi kan jobba hemifrån när det passar. Det är så självklart att vi inte ens pratar om det. För om man brinner för sitt jobb behöver ingen övervaka arbetet.
  • Vi skryter inte om att vi är flexibla trots att vi skräddarsyr vartenda uppdrag.

  • Intresserad? Maila Erik Nyström och berätta fritt om dig själv. Bifoga gärna det du tror kan vara relevant för oss att se. CV, länkar, bilder, filmer, texter eller helt enkelt bara berätta om din drivkraft och varför du skulle passa hos oss.


Tidigare praktikanter


Micaela Roos-Larsson, 10 veckor 2020

Det är lättsamt och familjärt på United Power, det är lätt att känna sig som en i gänget vilket var skönt när det är första gången jag kom i kontakt med branschen på det här viset. Covid-19 präglade givetvis min praktik och därför har majoriteten av praktikens arbete utförts på distans vilket såklart har varit speciellt för oss alla. Men det har varit intressant att få en inblick i hur livet på en byrå ser ut. Alla har sina egna speciella kunskaper och bidrar på ett eller annat sätt så det var roligt för mig som utomstående att ta del av hur mycket man faktiskt arbetar som ett team på byrån.

Jag har fått arbeta med design och bildbehandling som är två av de områden jag tycker är det allra roligaste. Tack vare praktiken har jag blivit påmind om varför jag valde just den utbildningen jag gjorde. Även om den största delen av arbetet har utförts på distans känns det som att jag har utvecklats, kanske inte som person med definitivt som designer då jag fått upp ögonen för hur mycket strategiskt- och säljande tänk som finns bakom det som utförs. Att det förutom att göra kunden nöjd även ingår att försöka få kunden att återkomma.

Ett exempel är Google Analytics som jag knappt visste vad det var innan jag började min praktik. Även om jag har svårt att se mig själv som intresserad Google Analytics eller andra liknande verktyg så är bara vetskapen om att verktyget existerar mycket mer än vad jag visste före min tid på United Power, oavsett om det är något som jag kan bemästra eller ej. En annan ögonöppnare var hur pass mycket innehåll till sociala kanaler som jag fick producera. Det visar verkligen hur viktigt det är att ligga i framkant och hänga med i utvecklingen av en bransch som denna, och tack vare praktiken känns det som att jag fått möjligheter till det på ett sätt jag inte skulle fått via min utbildning.

I och med att de tilldelade uppgifterna har utförts på distans blev nog inte praktiken som tänkt för någon av oss. Men jag är nöjd och tycker att jag och min handledare Jessica och resten av medarbetarna på United Power såklart har gjort det bästa av den rådande situationen och guidat mig på ett sätt som fungerat för oss! Jag är nöjd med hur det blev i slutänden och skulle rekommendera alla som funderar över att söka praktikplats att göra det, man lär sig mycket på vägen och det finns inget att förlora!Praktikant Micaela - Unitedpower reklambyrå i Falun

Victoria Stenstad, 10 veckor 2019-2020

Stämningen på United Power är väldigt lättsam och härlig. Alla i gänget är inbjudande, färgstarka och duktiga på det de gör. Jobbar man med det man tycker är kul känns det inte som ett jobb, utan mer som en hobby. Dagarna på byrån sprang förbi och de enda gångerna jag kollade på klockan var när jag hade en tid att passa.

Jag insåg rätt snabbt att jag älskar att skriva texter och producera innehåll till sociala medier. Mina handledare Jessica och Klara var väldigt måna om att lyssna in mig, guida mig och låta mig utmanas inom det jag var intresserad av. Erik försökte få mig intresserad av Google Analytics, men det var inte riktigt min grej. Han lyckades dock övertyga mig om vilket fantastiskt verktyg det är, och jag förstår att någon måste vara bra på det. Men jag fokuserar nog mer på det jag är bäst på. Nice try, Erik!

Avslutningsvis vill jag verkligen tacka för att jag fick förtroende att jobba självständigt med sådant jag aldrig gjort, det gav mig mod till att utvecklas snabbare än jag trodde var möjligt. Äntligen har poletten trillat ner och det jag tidigare läst inom min kommunikatörsutbildning föll på plats, och min utbildning hade inte känts komplett utan United Powers hjälp.

Får du chansen att praktisera hos United Power, ta den!


Victoria Stenstad praktiserar på United Power 2020


Thomas Streitlien, 3 månader 2018

Man kommer snabbt in i gemenskapen på United Power. Det är en liten byrå med naturlig och skämtsam sammanhållning. Jag var nyfiken och redan första dagen jobbade jag med ett skarpt uppdrag, under uppsikt och guidning givetvis. Samtidigt var det mycket eget ansvar och jag fick jobba nära både Jocke, Erik och Jessica i olika projekt.

Jag fick jobba med webbdesign och bildhantering som jag gillar, men fick lära mig mycket nytt om det strategiska arbetet, sociala medier samt mätning och rapportering. Och även fast jag ibland var helt ny på ett verktyg fick jag stort förtroendet och vägledning att sätta mig in det och lära mig vilket jag uppskattar väldigt mycket. Man fick liksom bakgrunden och perspektiven på en större helhet, och sedan peppen och stödet från de andra att gå in och utveckla och lära sig detaljkunskaperna.

Jag kan varmt rekommendera att söka praktik hos United Power!Thomas Streitlien praktiserar hos unitedpower 2018

Intresserad av praktikplats?


Maila Erik Nyström och berätta fritt om dig själv. Bifoga gärna det du tror kan vara relevant för oss att se. CV, länkar, bilder, filmer, texter eller helt enkelt bara berätta om din drivkraft och varför du skulle passa hos oss.