GIF:ar har blivit en uppåtgående trend framför allt i sociala medier, men även på hemsidor. Med GIF:ar kan du öka din varumärkeskännedom genom att skapa personliga GIF:ar som passar ditt bildspråk och väcka uppmärksamhet hos mottagaren. Att skicka och använda GIF:ar är roligt, samtidigt som det förstärker budskapet. Dessutom är det gratis att skapa och använda GIF:ar! 

Graphic Interchange Format (GIF) är alltså ett rörligt bildformat som möjliggör att snabbt visa upp produkter eller andra föremål från mer än en vinkel. Bildformatet är ett effektivt sätt att visa upp sina produkter på och kan användas i sociala medier så som Instagram Stories. Frågan återstår, hur skapar man dem? Här följer tre enkla tips! 

  1. Skapa ett konto
    GIF:ar är kopplade till verktyget Giphy. Skapa därför en Giphy-kanal och ansök om att få din kanal verifierad. Du skapar ditt konto här.

Fyll i dina uppgifter och klicka på ”Sign Up”.  1. Verifierad kanal = redo att skapa GIF:ar
    När din kanal blivit verifierad kan du börja skapa GIF:ar för ditt varumärke!

TIPS: Om du vill använda dina GIF:ar på Instagram och i stories behöver dessa laddas upp som ”stickers” och inte som en vanlig GIF:ar. En sticker är alltså en animerad GIF med transparenta pixlar. 


Hur skapar jag min GIF?

TIPS: Glöm inte att lägga till beskrivande taggar för maximal sökmotoroptimering! Varje stickers rekommenderas att ha 5–10 relevanta taggar. Det är väsentligt att använda taggar speciellt om du vill öka din varumärkeskännedom, det ökar chansen för användarna att hitta just din GIF.

Lycka till!

För fler tips och idéer följ oss på Instagram @unitedpowerse. Varje onsdag tipsar vi om hur du kan använda diverse trix för att skapa attraktiva publiceringar!

Vill du bli bättre på sociala medier och ta varje chans att förbättra ditt innehåll? Vi hjälper dig! Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med på vår hemsida här
eller hör av dig direkt till Jessica