Sociala medier har blivit en självklar kanal inte bara för att göra uppdateringar och varumärkesarbete, utan också för att driva trafik till webbplatser och leda till konvertering. Men många vet fortfarande inte riktigt hur annonsering i sociala medier fungerar. En del är osäkra på om det överhuvudtaget är något för dem, medan andra ser en stor nytta samtidigt som de är oklara över hur man sköter det på smartast möjliga sätt, och behöver ta det till nästa steg.

Grunden för bra marknadsföring i sociala medier är innehåll. Bra och engagerande innehåll i alla kanaler där företaget valt att närvara. Utvecklingen går snabbt framåt, fler och fler företag gör bättre och bättre innehåll, och fler och fler börjar använda sig av möjligheten till att annonsera på sociala medier. Därmed minskar den organiska räckvidden och det är många gånger nödvändigt att börja investera i köpt plats i sociala medier. Kasta nu bara inte pengarna i sjön!  

Sköt dina sociala medier på rätt sätt

Nyckeln till att annonsera smart på sociala medier är att ha koll på sina målgrupper, och en annonsstrategi för att slussa potentiella nya kunder vidare och leda dem till att faktiskt köpa.

Sociala medier har som köpta kanaler unika möjligheter att nå precis rätt målgrupp, eftersom varje annons kan utformas och riktas till personer som är både demografiskt och intressemässigt relevanta. Alla de stora plattformar som idag säljer reklamplats har ett utvecklat system för att rikta annonser och sponsrat innehåll direkt mot enskilda individer i målgruppen. Spillet är mycket mindre, intresset potentiellt högre – mer pang för de investerade pengarna helt enkelt.

Innehållet i det som är köpt media måste vara ypperligt i sin form och bygga på att skapa relevans och engagemang. Särskilt då mycket av annonseringen riktar in sig på personer som är potentiellt intresserade. Gör rätt så kommer investeringen att betala igen sig.

Vi kan sociala medier

Sociala medier utvecklas snabbt och idag är det få företag som inte på något sätt har en närvaro på sociala medier. United Power erbjuder en heltäckande och bred möjlighet för företag att arbeta med sociala medier. Strategi och taktik lärs ut och tas fram med hjälp av Jessica Engström som jobbat med sociala medier sedan det blev ett uttryck. Det kreativa teamet på United Power hjälper till med att skapa innehåll: grafik, foto, film, texter etc. Vi kan även hjälpa till med admin-delen, det vill säga köpa och hantera köpt annonsplats i de flesta sociala mediekanalerna.

 

Vill du veta mer om vårt erbjudande, lära dig om köpta medier inom sociala medier eller på annat sätt känner att du eller företaget behöver ta tag i det här med sociala medier: Hör av dig! Vi erbjuder allt ifrån föreläsningar och utbildningar till strategier och innehåll. Här kan du läsa mer om vår tjänst Sociala Medier, och där hittar du även några kundcase.