Hit skulle vi!

Falun2015 skulle bli ett Skid-VM ”beyond all expectations”, bortom upplevelsen på plats och bortom skidåkningen – mästerskapet skulle lyftas till en ny nivå. Målet var bland annat att attrahera en yngre publik. Hur? Med teknikens hjälp så klart! U:P fick äran att vara med i satsningen på sätt att uppdatera information om loppen och mästerskapet i stort på sätt som aldrig tidigare skådats.

Ett led i ambitionen var Falun 2015 Live Results, appen som satte en ny standard för framtidens sportarrangemang. I den kunde åskådaren hitta nyheter, kartor, evenemangs- och tävlingsprogram, liksom information om tävlingsdeltagare och tävlingsresultat (som uppdaterades i realtid). Det både förenklade och förbättrade publikens upplevelser, oavsett om de befann sig på plats i Falun eller följde tävlingarna från någon annan del av världen. För framtagandet av appen stod U:P, tillsammans med Ericsson och Triona.

Hur blev det?

Live Results var en av två appar för mästerskapet. Tillsammans genererade de 770 000 besökare, med 27 000 dagliga användare från 167 länder. Antalet nedladdningar av apparna uppgick till hela 200 000 (!).

Överblick på de sporter som utövades under skid-VM i Falun
Överblick av tävling med liveresultat
Överblick av tävling med liveresultat för backhoppning