Tekniska specifikationer. Begränsningar. Det låter kanske inte jättespännande, men det är viktigt att ha koll på. Har du inte koll så finns det faktiskt en risk att du blir spärrad från Instagram. Och det vill man ju helst undvika!

Du kanske hoppades på en mer kreativ vinkel? I så fall kan du läsa vår guide om hur du blir bäst på Instagram Stories. Nu kör vi!

Hur många, långa och i vilket format?

Det finns faktiskt begränsningar för hur många stories du får lägga upp på en dag. Maximalt kan du lägga upp 100 stycken, vilket ju faktiskt är rätt många. Dina stories kan vara max 15 sekunder långa, om de är längre än så bryts de upp i flera. Formatet på stories är 1080*1920.

Antal, antal, antal…

Nu pratar vi om höjdpunkter: händelser som du sparar och “nålar fast” i din profil. Här finns inga mängdbegränsningar, snarare en riktlinje för vilket antal du minst bör ha. Vi tycker att minst fem höjdpunkter är bra – det ser snyggt ut profilen. I höjdpunkter kan du jobba med olika tema, som “om oss”, “FAQ” eller “tips”. Satsa på enhetliga och snygga ikoner som stämmer överens med ditt varumärkes bildspråk och grafiska profil.

Stories per höjdpunkt

Hur många stories kan du spara i en höjdpunkt då? Jo, även här är det den gyllene siffran 100 som gäller. Sedan måste du börja rensa. Bra att tänka på är ju dock att höjdpunkten ska ge mottagaren ett mervärde och att behöva klicka igenom 78 stories är det förmodligen ingen som orkar! Satsa hellre på fler teman, eller rensa efterhand i dina höjdpunkter när stories blir för gamla, eller inaktuella.

Den som vill vara robot, upp med en hand!

Det finns några begränsningar som är bra att har koll på, om man är en aktiv användare av Instagram. Som hur många likes du får dela ut på en viss tid, och hur många kommentarer. Varför? Om du ballar ur tror Instagram att du är en robot, och kommer att spärra ditt konto! Och ingen vill väl vara en robot? [paus för att lyssna på låten “I’m not a robot”]. :robot_face: (Eller?) 

Gillamarkeringar

Du får trycka på gilla max 120 gånger i timmen, blir det fler än så räknas du som en robot och får en varning. 

Kommentarer

Max 200 stycken per dag, och inte en endaste liten till! Då hamnar du i robotträsket igen.

Följa och avfölja

Det finns även begränsningar för hur många du får följa och avfölja per dag. Följande sägs gälla: 10 per timme.

Ett sista ord

För gemene man är de här begränsningarna (förmodligen) ingenting man behöver tänka på så ofta. För helt ärligt: det är rätt bra höga siffror, och de är svåra att komma upp i om man inte är just en…. ?

Vill du veta mer om möjligheterna med Instagram, och hur du uppar ditt game för att använda kanalen för att bygga varumärke? Då ska du höra av dig till Jessica, vår expert på allt som har med sociala medier att göra!

Hej! Intresserad av en kostnadsfri UX-analys av din webbplats?

Ja, gärna!

Nej tack (stäng)