Hit skulle vi!

Hur förmedlar man känslan av en urmysig stad? Utbudet är naturligtvis viktigt… men atmosfären kanske ännu mer. Så hur visar man upp den på bästa sätt? Visst, bild är bra! Men vad bättre är: film. 

Vår kund Centrala Stadsrum kom till oss för att idéa kring hur man med hjälp av film kan få turister och andra att ta sig in till Faluns stadskärna och vilja stanna kvar. Målet var att skapa stolthet för staden, och att mottagaren av budskapet verkligen skulle känna att Falun verkar och är mysigt. 

En utmaning

Att förmedla budskapet på ett livfullt och inbjudande sätt – och inte fastna i att visa upp stadskärnan som ett platt kollage. 

Såhär gjorde vi

Vi tog fram förslag på två olika filmkoncept. När ett av förslagen spikats och vi tagit emot input från Centrala Stadsrum tog vi fram en storyboard för filmen. 

Centrala Stadsrum ansvarade själva för att hitta skådespelare och statister, medan United Powers egen byråracka castades till huvudrollen.

I nära samarbete planerade vi och genomförde filminspelningen. Filmen fick ett annorlunda upplägg och filmades ur ett minst sagt annorlunda perspektiv. En ovanligt vanlig rundtur i Falu centrum. 

Budskap: Falun är en trygg plats och mysig miljö. I och intill den vackra stadskärnan väntar  sevärdheter och äventyr. Här finns kreativ puls och hjärtlig gemenskap.

Filmerna levererades i olika format för Centrala Stadsrums sociala kanaler.