För oss som bor i Borlänge har det sedan länge stått klart att de mest oväntade saker kan röra upp en storm. Att så blev fallet när nyheten spreds om att en restaurang skulle öppna på Sveatorget var därför inget som väckte förvåning. Däremot såg vi en möjlighet i reaktionerna i kommentarsfält på Facebook! Restaurangen i fråga var nämligen Freaks och yours truly var och är deras byrå!

Hit skulle vi!

“Borlänge har för många restauranger”, “ska vi bara ha gym… och restauranger!!”, “det vore trevligare med ett kattcafé!”, ropen ekade över Borlänge centrum i början av sommaren 2023. Parallellt med att folk blev som tokiga på lokaltidningens facebooksida, inleddes rivningsarbetet i lokalen som skulle komma att bli just en restaurang. I samband med detta uppstod behovet av att täcka in fönstren. Hjälp oss att tänka ut något tjusigt, sa Freaks. Give us a sec, sa vi!

En utmaning

Eftersom folk var upprörda fanns det absolut anledning att ta ett steg tillbaka och låta den värsta stormen ebba ut. Det kändes trist så vi gjorde tvärtom!

Så här gjorde vi

Vi satte ett kommunikationskoncept som fick arbetsnamnet “Borlänge har för många restauranger”. En webbsida med samma namn fick liv och vi skärmdumpade kommentarer från sociala medier som – i kombo med den framtagna grafiska profilen – fick bli grafiskt manér till affischering och fönsterdekor.

Hur blev det?

Bra! Rent av väldigt bra! Väl?