Gillar du att ligga steget före och planera dina Instagram-inlägg? Oavsett om du vill schemalägga dina publiceringar för att sedan kunna slappa vid poolen på semestern eller för att du är en planerare som kräver framförhållning, finns det ett gratisverktyg som kan hjälpa dig. Med Creator Studio kan du effektivt publicera, strukturera och mäta statistik för din Facebook-sida och ditt Instagram-konto. Följ vår guide för att komma igång direkt.

Innan du sätter igång:

Varför schemalägga inlägg? Fördelarna är att du får tid till annat och att du kan tajma tiden som passar bäst för din målgrupp.

Tänk på: När man schemalägger kan man glömma bort att extrakolla stavning och annat som ska stämma. Du har inte heller lika bra koll på kommentarer som kanske behöver din närvaro. 

Såhär ser det ut när du är inloggad på Creator Studio och har anslutit till Instagram.

1. Klicka på Instagram-ikonen bredvid Facebook-ikonen längst upp på skärmen.

2. Klicka på “Anslut till Instagram”. Följ sedan anvisningarna för att logga in på det Instagram-konto du vill ansluta.

3. Sedan kan du klicka på ”Skapa inlägg”.

Så schemalägger och publicerar du

4. Välj “Instagram-flöde”.

5. Skriv din text (lägg gärna till plats och emojis).

6. Klicka på “Lägg till innehåll” för att lägga till bild/film.

7. Klicka på den blå pilen. Välj mellan att publicera nu, spara som utkast eller schemalägg. Vill du schemalägga så väljer du datum och tid. Nu är du klar!

TIPS! Vill du även kunna schemalägga dina Instagram Stories? Då finns det betalverktyg såsom Later och Hopper.

För fler tips och idéer: Följ oss på vår Instagram här. Där lägger vi emellanåt upp tips och trix specifikt för just Instagram Stories. 

Vill du bli bättre på Sociala medier? Kanske behöver ditt företag en strategi, en inspirerande workshop eller utbildning. Vi kan hjälpa er med detta! Läs mer om våra tjänster inom Sociala medier eller hör av dig direkt till Jessica.

Läs mer om hur du blir bäst på Instagram Stories 

Läs mer om videolängd och bildstorlek på sociala medier. 

Läs mer om annonsering på sociala medier.