I december 2023 lanserades äntligen Freaks, restaurangkonceptet som samlar streetfood från världens alla hörn till Borlänge. Vi fick äran att vara med på resan och ta fram bland annat koncept, brand book (varumärkesplattform + grafisk profil), sociala medier-strategi, profilmaterial och webbplats.

Hit skulle vi!

Att börja från ruta ett med ett varumärke är såklart det roligaste, men också det som kräver mest strategi och eftertanke. Möjligheterna är oändliga, och det gäller att inte tappa bollen! Vi skulle ju få vara med från början och ingenting var satt på plats (utöver restaurangens plats och inriktning).

Vi fick alltså ansvar för all kommunikation, digital som analog. Det inkluderade bland annat en sociala medier-strategi, nyhetsbrevsutskick med landningssida, annonsering, framtagande av coasters, menyer, kläder, pyssel till de minsta och annat som hör den grafiska profilen till. Det krävdes naturligtvis en hubb för kommunikation av bokning, utbud och marknadsföring, och vi utvecklade även webbplatsen freaksrestaurants.se.

En utmaning

Något vi tillsammans nappade på var tanken att driva med borlängebornas aversion mot restauranger som öppnar i centrum. Detta fick en central del i den initiala marknadsföringen inför lanseringen av konceptet. Ett roligt sätt att skapa buzz när det egentligen inte finns något substantiellt att berätta! Du missade väl inte skyltfönstren på Sveatorget?

Så här gjorde vi

Projektet började med flertaliga uppstartsmöten och dialoger för att sätta vilken riktning som Freaks ville gå gällande tonalitet och känsla – men också för att kartlägga prioritet och möjligheter. Vi behövde besvara frågorna:

  • Vilken restaurang vill Freaks vara?
  • Hur ska de se ut och låta? Kännas?
  • Vad ska de erbjuda sina gäster?

Och då menar vi alltså inte maten på menyn. Där går faktiskt gränsen för vad vi som byrå kan hjälpa till med (även om vi självklart gärna äter den).

Hela projektet bestod av täta avstämningar och check-ins för att säkerställa att vi var på rätt väg mot det restaurangkoncept som vi hoppas sätter Borlänge på gourmandens intressekarta.

Hur blev det?

Besök Freaks på Sveatorget i Borlänge centrum! Om du inte har möjlighet att göra det kanske du ska köpa hem mat från deras takeaway? Då får du även en anledning att besöka deras tjusiga webbsajt!