Tillsammans med Munchfam och Wolt fick vi äran att ta fram koncept och förpackning till lanseringen av Gabriel’s Pizza – en thick crust pizza i samarbete med Mikael Gabriel, Finlands förmodligen hetaste rappare!

Instagram: @mikaelgabriel

YouTube: Mikael Gabriel

Hit skulle vi!

Beställningen kom som en blixt från en klar himmel. Munchfam ringde, som de ibland gör, och berättade om ett samarbete de inlett med Wolt och en finsk rappare. De behövde snabbt som ögat en förpackning till en thick crust pizza.

Inga konstigheter samt KUL, tyckte vi! Så vi inledde snabbt arbetet med framtagande av moodboard, skisser och idéer.

En utmaning

Thick crust pizza har ju som bekant rötterna i Detroit. Det ville vi ta tillvara! Vi ville även etablera ett traditionellt utseende som känns igen men även står ut bland pizzakonkurrenterna i Finland. Du fattar!

Ännu en utmaning var kundens önskemål om att kartongen skulle prydas av ett porträtt av Mikael Gabriel. Det i sin tur skulle flirta med det klassiska porträttet på ”pizzagubben” med kockhatt (som vi alla känner igen från många pizzakartonger). Puh!

Så här gjorde vi

Designen började vid skissbordet (no sh-t). För att etablera en riktning och känsla som dels skulle lira med matkulturen i USA och dels associeras med Mikael Gabriel behövdes ett tydligt koncept. Därefter jobbade vi ut idéer, letade handmodeller, studerade mustascher och ritade loss så att både pennor och datorer brann.

Hur blev det?

En poppande logga och stilenliga, grafiska element landade i ett delikat resultat. Se själv!

OBS. Bilderna nedan är från Munchfam: