United Power fick en förfrågan om vi kunde hjälpa Telling Stories med deras digitala marknadsföring. Telling Stories mål i första hand var att att öka deras månatliga trafik för att med tiden komma upp i den omsättning som krävs för att de ska kunna öka sin produktion och import. Efter att ha identifierat kundens önskade resultat genomförde vi en översyn av Google Analytics och säkrade korrekt uppsatt mätning.

Bakgrunden

För att lyckas få ny trafik till en sajt behöver man utöver organisk synbarhet och Google Ads jobba med kall trafik från trafikgenererade kampanjer. Trafik-kampanjer fungerar annorlunda gentemot retargeting-kampanjer: det vi vill är att få nya besökare att kika in på sajten, för att i ett nästkommande steg mötas av retargeting-kampanjerna och då genomföra ett köp. Här såg United Power över möjligheten med att skapa lookalike-målgrupper baserat på Telling Stories befintliga kunder, samt skapa intressebaserade målgrupper.

Förutom målgruppsanpassning krävs även ett annorlunda tänk gällande både uppsättning av annonser, innehåll och copy. Målet var att få till en funnel men för att lyckas med detta till en någorlunda snäv spend-budget krävs det att man testar sig fram.

Vad gjorde vi?

United Power tog inte bara över Paid Social (annonsering på sociala medier) utan hjälpte även till med att ta fram en social mediestrategi, rådgivning och optimering av Google Ads.  Månadsrapporter med förslag på förbättringar av kampanjerna levereras löpande.